Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Bilim Teknoloji ve Sosyal Ağlar > Teknoloji Haberleri


ChatGPT programlama sorularında sınıfta kaldı


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 28 Mayıs 2024, 09:42   #1
Training Knight
Crazy kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 1 yıl 1 ay
Üye No: 886
Mesajlar: 2,626
Konular: 2576
Rep Gücü: 14
Rep Puanı: 1000
Varsayılan ChatGPT programlama sorularında sınıfta kaldı

ChatGPT programlama sorularında sınıfta kaldı

Yeni yapılan bir araştırmaya göre ChatGPT, programlama ile ilgili soruları cevaplamada çok da iyi olmadığını gösterdi.

OpenAI şirketinin ChatGPT adlı yapay zeka sohbet botu yavaş yavaş kullanıcıların vazgeçilmezi haline gelmeye başladı. Özellikle öğrenciler ve çalışanlar işlerinde veya ödevlerinde daha hızlı olabilmek adına birçok konuda ChatGPT gibi birçok farklı bottan destek alıyor. Ancak yeni bir araştırma, ChatGPT’ye bilgisayar programlama sorularını cevaplama konusunda fazla güvenmememiz gerektiğini ortaya koydu.

ChatGPT programlama sorularının yarısından fazlasını yapamıyor
Purdue Üniversitesi’nde yapılan araştırma, bu ayın başlarında Hawaii’deki Bilgisayar-İnsan Etkileşimi Konferansı’nda sunuldu. Yazılım geliştiricileri ve programcılar için oluşturulmuş bir soru-cevap platformu olan Stack Overflow’dan alınan 517 programlama sorusuna ChatGPT’nin verdiği yanıtlar incelendi.

Yapılan araştırmaya göre ChatGPT, programlama ile ilgili soruların %52’sine yanlış bilgiler içeren yanıtlar verdi. Ayrıca verdiği cevapların %77’sinin gereksiz yere uzun olduğu ortaya çıktı. Fakat katılımcılar, iyi ifade edilmiş dil tarzı ve kapsamlılığı nedeniyle %35 oranında ChatGPT yanıtlarını tercih etti.

ChatGPT’nin bazı hatalarını programcılar da fark edemedi
Araştırmaya katılan programcılar, ChatGPT yanıtlarındaki yanlış bilgileri %39 oranında gözden kaçırdılar. Bu durum ChatGPT’nin, doğru görünen yanıtlarının beraberinde getirebileceği riskleri de ortaya çıkarmış oldu. Araştırma, ChatGPT gibi araçları kullanan herkesin aslında aşina olduğu sorunların rakamlara dökülmesine yardımcı oldu.

Büyük teknoloji şirketleri, en güvenilir sohbet botlarını kullanıcılara sunmak için milyarlarca dolarlık yatırımlar yapmaya devam ediyor. Meta, Microsoft ve Google, aslında internetle olan ilişkimizi başka bir boyuta taşıma potansiyeline sahip yeni bir alanı ele geçirme yarışında. Ancak, önlerinde aşmaları gereken birçok sorun yer alıyor.

Bu sorunların başında ise ChatGPT gibi botların sadece programlama alanında değil birçok soruyu yanıtlarken çuvallaması geliyor. Google’un yeni yapay zeka destekli arama motorunun da genellikle güvenilmez veya mizah içerikli kaynaklardan aldığı yazıları doğru bilgi olarak sunduğu görüldü.

https://shiftdelete.net/chatgpt-prog...-sinifta-kaldi

Crazy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
chatgpt, kaldı, programlama, sinifta, sorularinda, sorularında, sınıfta


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 1
Crazy

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.