Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Bilim Teknoloji ve Sosyal Ağlar > Teknoloji Haberleri


Tesla Phone: Çıkış Tarihi, Özellikler, Fiyat... Elon Musk'ın Akıllı Telefonu Hakkında Bilmeniz Gerek


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 01 Nisan 2024, 11:36   #1
Training Knight
Crazy kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 1 yıl 1 ay
Üye No: 886
Mesajlar: 2,626
Konular: 2576
Rep Gücü: 14
Rep Puanı: 1000
Varsayılan Tesla Phone: Çıkış Tarihi, Özellikler, Fiyat... Elon Musk'ın Akıllı Telefonu Hakkında Bilmeniz Gerek

Tesla Phone: Çıkış Tarihi, Özellikler, Fiyat... Elon Musk'ın Akıllı Telefonu Hakkında Bilmeniz Gerek



Tesla telefonu birkaç aydır yüksek teknoloji uzmanlarının gündeminde. Adını bile biliyoruz: Tesla Model Pi 5G 2023. Ve çıkış tarihi 2023. Sorun şu ki, Elon Musk'ın akıllı telefonu giderek daha fazla Arlesian'a benziyor, yani herkes onun hakkında konuşuyor ama kimse onun geldiğini görmüyor. Belki de X (eski adıyla Twitter), roketler ve önümüzdeki aylarda rekabetin katlanacağı arabalar da dahil olmak üzere birçok faaliyetiyle meşgul olan Elon Musk, Tesla Pi akıllı telefonunu henüz basına ve tüm dünyaya sunmadı. Ancak, ortada dolaşan pek çok bilgi var: sadece isim ve çıkış tarihi değil, aynı zamanda Tesla telefonun ne kadara mal olacağı ve teknik özellikleri (ekran boyutu, fotoğraf sensörleri, pil, depolama kapasitesi, vb.) GQ yeni Tesla akıllı telefona bir göz atıyor.




Elon Musk'ın akıllı telefonu Tesla Phone hakkında bilmeniz gereken her şey

Tesla Phone'un adı ne olacak?

Pi. Elon Musk'ın akıllı telefonunun adı bu olmalı. "Olmalı", çünkü 2022'nin sonunda Elon Musk, ihtiyaç duyulması halinde bir Tesla cep telefonu üretileceğini açıkladı. Kendisi hiçbir şeyi doğrulamamış olsa da, söylenti o zamandan beri yayıldı ve Tesla akıllı telefonunun adı Tesla Model Pi 5G 2023 olacak. Pi, matematikte ürün ile eş anlamlı olan Yunanca π harfine atıfta bulunuyor.

Tesla akıllı telefon için nasıl bir tasarım?

Büyük soru: Elon Musk'ın Tesla Telefonu neye benzeyecek? 2022 yılına ait videolar gizemi çözmeye çalıştı, ancak bugüne kadar kimse Tesla Pi akıllı telefonun neye benzeyeceğini bilmiyor. Bazıları bunun geliştirilmiş bir iPhone olacağını söylese de Elon Musk Tesla akıllı telefonunu tam olarak Apple, Samsung ve diğerlerinin ayak izlerini takip etmemek için yaratmak istiyor. Akıllı telefon pazarında yıkıcı bir güç olmanın peşinde ve kopyalamaya hiç niyeti yok. Ama bir akıllı telefondan başka bir akıllı telefona daha çok benzeyen şey nedir? Elbette cevabı biliyorsunuz.



Elon Musk'ın Tesla Telefonu için çıkış tarihi ne?

Var olmayan ve ekiplerinin üzerinde çalıştığı varsayılan kişi tarafından onaylanmamış bir telefon için nasıl çıkış tarihi verebilirsiniz? Elbette neredeyse imkansız. Ancak kimse imkânsızı yapmak zorunda değil, özellikle de konu yüksek teknoloji söylentileri olduğunda. Mayıs ayında, 2023'ün sonunda piyasaya sürüleceğinden bahsediliyordu. Daha da iyisi, Eylül ayında, akıllı telefonun Amerika Birleşik Devletleri'nde satışına başlanması için 21 Aralık tarihi öne sürüldü. Yani Tesla Phone'un bir çıkış tarihi var.




Tesla Phone hangi boyutta ekrana sahip olacak?

Şimdi konunun özüne gelelim. Tesla akıllı telefonun 6,7 inç ekrana sahip olması bekleniyor, bu da onu iPhone 15 Plus ve 15 Pro Max'e eş değer kılarken, farklı olarak Samsung Galaxy S23 Ultra'nın 6,8 inç diyagonal bir ekranı var. Elon Musk ve Tesla Telefonu için büyük bir devrim söz konusu değil gibi. Bu ekranın çözünürlüğü 1284 x 2778 piksel olacak (OLED olabilir). Vaat edilen bu 6,7 inçlik formatın mevcut tek ekran boyutu olup olmayacağı veya yaklaşık 6 inçlik daha küçük bir formatın sunulup sunulmayacağı henüz belli değil.




Tesla akıllı telefonun teknik özellikleri neler?

Ekran boyutundan sonra, cihazın içinde neler olup bittiğine geçelim. Yüksek teknoloji gözlemcilerinden gelen bilgilere göre Tesla Phone, 4.700 mAh'lik ağır bir bataryaya sahip olacak (bir zamanki söylentilere göre 7.000 mAh ütopik görünüyor). Ancak bu bataryanın asıl avantajı güneş enerjisiyle çalışacak olması. Böylece kullanıcılar Tesla akıllı telefonlarını gün ışığında şarj edebilecek ve gerçek anlamda kablosuz bir telefon haline getirebilecekler.

Geçtiğimiz Şubat ayında Nice Matin de Tesla akıllı telefonun "Starlink'in uyduları tarafından dağıtılan ve bir implant kullanılarak düşünce yoluyla kontrol edilebilen bir mobil ağa bağlı olacağını" bildirmişti. Hatırlatmak gerekirse Starlink, Elon Msuk'un sahibi olduğu Space X şirketine ait bir uydu internet erişim sağlayıcısı. Bu sağlayıcının benzersiz özelliği, alçak Dünya yörüngesindeki binlerce telekomünikasyon uydusundan oluşan bir uydu takımyıldızına dayanması.





Elon Musk'ın Tesla Telefonu ne kadara mal olacak?

iPhone 15 €969 ve Galaxy S23 €799'dan başlarken, Tesla Phone'un kaynaklara göre €800 veya €900'dan başlayarak ikisinin arasında bir yerde olması bekleniyor. RAM ve depolama seçeneklerine bağlı olarak fiyat 2.000 avroya kadar yükselebilir...

Bugün Elon Musk tarafından hayal edilen bu akıllı telefonun var olacağını söylemek için hiçbir neden yok. 52 yaşındaki girişimci ile kimse ne bekleyeceğini bilmiyor ve zaten ünlü olan Tesla Phone da bu köklü kurala bir istisna değil.

Crazy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
akilli, bilmeniz, cikis, elon, fiyat, gerek, hakkinda, muskin, ozellikler, phone, tarihi, telefonu, tesla


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 1
Crazy

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.