Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Bilim Teknoloji ve Sosyal Ağlar > Webmaster > Site Tanıtımları

Site Tanıtımları Web Site Tanıtımları Bölümü


Kalça Kemiği Çürümesi Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Web Site Tanıtımları Bölümü


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 22 Mayıs 2024, 17:49   #1
Silver Knight
Avatar Yok

KOF Yaşı: 11 ay 25 gün
Üye No: 2002
Mesajlar: 728
Konular: 728
Rep Gücü: 11
Rep Puanı: 1000
Varsayılan Kalça Kemiği Çürümesi Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Kalça Kemiği Çürümesi Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Femur Başı Avasküler Nekrozu (AVN), özellikle genç bireyleri etkileyen, ilerleyici ve kalça eklemini tahrip eden ciddi bir eklem hastalığıdır. Bu hastalık, femur başındaki kan akışının azalması ve sonuç olarak bu bölgede hücre ölümünün gerçekleşmesi ile karakterizedir. Zamanla, femur başındaki kemik yapısının yıkıma uğraması ve çökmesi durumu ortaya çıkabilir. Femur başının çökmesi, genellikle kalça ekleminde şiddetli ağrıya ve eklem hareketlerinde belirgin kısıtlılıklara yol açar. Hastalar zamanla günlük aktivitelerini gerçekleştirmekte ciddi zorluklar yaşamaya başlar. Kalça kemiği çürümesi tedavisi, hastalıklı veya hasar görmüş dokuları onarma ve iyileştirme amacıyla kullanılmakta olup, AVN tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Kalça ekleminde avasküler nekroz durumunda, kök hücre tedavisi, nekrotik kemik dokusunun doğal iyileşmesini destekler.

Ameliyatsız kalça kemiği çürümesi tedavisi hastanın kendi göbek çevresi cilt altı yağ dokusundan elde edilen kök hücreler, operasyon odasında röntgen eşliğinde, kalça eklemindeki nekrotik kemik alanına enjekte edilir. Hastalar, kök hücrelerin kalça eklemine enjeksiyonundan sonra genellikle aynı gün evlerine dönüp, normal günlük aktivitelerine devam edebilmektedir. Avasküler nekroz tedavisi, femur başındaki damarsal aktivitenin yenilenmesi, kan akışının düzeltilmesi ve iyileşmenin sağlanmasında oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Kök hücre tedavisi, hastalığın ilerlemesini durdurarak ve kalça ekleminde yıkıcı etkilerin oluşmasını engelleyerek, hastaların cerrahi müdahale ve protez ihtiyacını önleyebilir. Bilgi için hemen www.ortocell.net/bilimsel-yayinlar/avaskuler-nekroz-avnda-kok-hucre-tedavisi-62 tıklayabilirsiniz.

aysuyigiter isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
curumesi, Çürümesi, kalca, kemiği, kemigi, nasıl, nedir?, tedavisi, yapılır?


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 2
aysuyigiter, Konur

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.