Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Kültür ve Sanat > Sinema Dünyası

Sinema Dünyası Film tanıtımlarının ve sinema dünyasına dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz


60. Antalya Altın Portakal film Festivali İptal Edildi

Film tanıtımlarının ve sinema dünyasına dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 03 Ekim 2023, 12:16   #1
Training Knight

DeepSilence kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 1 yıl 7 ay
Üye No: 14
Mesajlar: 1,150
Konular: 953
Rep Gücü: 168
Rep Puanı: 16598
Varsayılan 60. Antalya Altın Portakal film Festivali İptal Edildi

60. Antalya Altın Portakal film Festivali İptal Edildi



"Kanun Hükmü" adlı belgesel film üzerinden başlayan tartışmalar sonucunda bu yıl 60. kez düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, X ve Instagram üzerinden paylaştığı bir video ile konuyla ilgili açıklama yaptı. Aynı zamanda festival başkanı olan Böcek; son tartışmaların ardından, 7-14 Ekim arasında gerçekleştirilmesi planlanan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiğini duyurdu.

FESTİVAL KRİZİ NASIL BAŞLADI?
İlk olarak "Kanun Hükmü" adlı belgesel, “filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği” gerekçesiyle 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Yarışma seçkisinden çıkarıldı. Yönetmen Nejla Demirci belgesel hakkında verilen kararı “sansür” olarak nitelendirdi. Kararın ardından festivalin 20 jüri üyesi belgesel seçkiye geri alınmazsa görevden çekileceğini açıkladı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda yer alan 27 filmin yönetmen ve yapımcısı da filmlerini festivalden çekme kararı aldıklarını duyurdu.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden Yönetmenler de Çekildi: "Kanun Hükmü" Yoksa Biz de Yokuz!
Karara yoğun tepki gösterilirken Altın Portakal Film Festivali’yse baskıların ardından geri adım attı. Festivalin sosyal medya X hesabından yapılan açıklamada ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin yarışma seçkisine geri alınmasına karar verildiğini duyurulurken, “Filmdeki kişinin hakkında yargı sürecinin devam etmediğinin” belgelenmesi gerekçe olarak gösterildi. Filmin geri alındığının açıklanmasından kısa süre sonra ise Kültür ve Turizm Bakanlığı, festivalden çekildiğini duyurdu. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivalden desteğini çekti. Antalya Altın Portakal Film Festivali Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, daha sonra belgeselin tekrar seçkiden çıkarıldığını açıkladı. Son olarak Altın Portakal Film Festivali’nin jüri başkanı Demet Akbağ, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Altın Portakal Film Festivali, bu kararla, 1979 ve 1980 yıllarından sonra 3. kez iptal edilmiş oldu. 1979'da düzenlenecek olan festivalde sansür kurulunun Yavuz Pağda'nın yönettiği 'Yolcular', Ömer Kavur'un yönettiği "Yusuf ile Kenan" ve Yavuz Özkan'ın yönettiği "Demiryol" filmlerini yasaklayıp, yapımın bazı bölümlerini de kesmek istemesi üzerine yapımcılar, yönetmenler, jüri üyeleriyle birlikte festivalden çekilme kararı alınca festival iptal edilmişti. 13- 20 Eylül 1980 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan festival ise 12 Eylül Askeri Darbesi nedeniyle gerçekleştirilememişti. 2011 yılında düzenlenen 48. Altın Portakal Film Festivali'nde ise 1979 ve 1980 yıllarında düzenlenemeyen festivallerin filmlerine "Geç Gelen Altın Portakal Ödülleri" verilmişti.




beyazperde

DeepSilence isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
altin, antalya, edildi, festivali, film, iptal, portakal


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 0
Görüntüleyen yok

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.