Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Yaşam ve Eğlence > Sağlık

Sağlık Sağlık hakkında her şey


Tavuktan 100 kat daha etkili protein deposu! Sporcuların bir numaralı tercihi, kasları besliyor

Sağlık hakkında her şey


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 29 Mayıs 2024, 14:53   #1
Training Knight
Crazy kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 1 yıl 1 ay
Üye No: 886
Mesajlar: 2,626
Konular: 2576
Rep Gücü: 14
Rep Puanı: 1000
Varsayılan Tavuktan 100 kat daha etkili protein deposu! Sporcuların bir numaralı tercihi, kasları besliyor

Tavuktan 100 kat daha etkili protein deposu! Sporcuların bir numaralı tercihi, kasları besliyor

Tavuktan 100 kat daha etkili protein deposu! Sporcuların bir numaralı tercihi, kasları besliyor

Protein kas gelişimi için olmazsa olmazlardandır. Protein denince ilk akla gelen tavuk, eti yumurta vs. besinler olsa da protein zengini olan mercimek akıllara pek gelmiyor. Ancak en az tavuk kadar etkili olan mercimeğin faydaları saymakla bitmiyor.



Mercimek (lens culinaris), baklagiller familyasının yenilebilir tohumlarıdır ve kırmızı, yeşil, kahverengi, sarı ve siyah gibi çeşitli renklerde bulunur. Baklagil ailesinin diğer üyeleri gibi baklalar halinde büyürler.

Hazırlanması hızlı olan ve genellikle paranızın karşılığını veren mercimek, protein, lif ve çok sayıda mineral sağlayan zengin bir besin kaynağıdır.

Bazı kronik hastalıkların riskini azaltır
Araştırmalar düzenli olarak mercimek yemenin diyabet, obezite, kanser ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azalttığını gösteriyor.

Bu, fenoller adı verilen koruyucu bitki bileşiklerinin zengin içeriği sayesindedir; mercimek, fenolik içerik açısından en üst sıradaki baklagiller arasındadır. Mercimeklerin antioksidan, antibakteriyel, antiviral ve antiinflamatuar etkilere sahiptir ve kalp koruyucu özellikler gösterir.

Sindirim sistemini destekleyin
Mercimek, sindirim fonksiyonunu destekleyen ve sağlığımız için çok önemli olan faydalı bağırsak bakterilerini 'besleyen' prebiyotik lif açısından özellikle zengindir.

Lif açısından zengin bir diyet, kolorektal kanser riskinin azalması da dahil olmak üzere bir dizi sağlık yararıyla ilişkilidir .

Kalp sağlığını destekler
Mercimek lif, folat ve potasyum açısından zengindir; bu da onları kalp için ve kan basıncını ve kolesterolü yönetmek için mükemmel bir seçim yapar . Aynı zamanda sabit kalp atışının korunmasına yardımcı olan enerji veren demir ve B1 vitamini kaynağıdırlar.

Kan şekeri seviyelerinin yönetilmesine yardımcı olur
Baklagiller ve mercimek düşük glisemik indekse (GI) sahiptirler, bu da sağladıkları enerjinin kan dolaşımına salınma hızını yavaşlatır.

Bu kan şekeri yönetimini iyileştirmeye yardımcı olur. Yüksek lif içeriği aynı zamanda onları oldukça doyurucu hale getirir ve bu da iştah kontrolüne yardımcı olur .

Bitkisel protein kaynağı
Mercimek zengin bir protein kaynağıdır ve bu da onları et veya balığa mükemmel bir alternatif haline getirir. Mercimeklerden elde edilen kalorilerin üçte biri kadarı proteinden gelir; bu da mercimeği, herhangi bir baklagil veya sert kabuklu yemiş arasında ağırlıkça en yüksek protein içeriğine sahip üçüncü yapar.

Diğer baklagiller gibi mercimek de metiyonin ve sistein gibi temel amino asitlerden birkaçı bakımından düşüktür. Mercimekleri pirinç veya buğday gibi tahıl taneleriyle birleştirerek bu sorunu kolayca çözebilirsiniz.

KAYNAK: INTERNET HABER

Crazy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
100, besliyor, bir, daha, deposu!, etkili, kasları, kat, numaralı, protein, sporcuların, tavuktan, tercihi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 1
Crazy

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.