Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Yaşam ve Eğlence > Sağlık

Sağlık Sağlık hakkında her şey


Yeni varyantlar endişe yarattı... COVID vakalarında artış uyarısı

Sağlık hakkında her şey


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 21 Mayıs 2024, 13:42   #1
Training Knight
Crazy kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 1 yıl 1 ay
Üye No: 886
Mesajlar: 2,626
Konular: 2576
Rep Gücü: 14
Rep Puanı: 1000
Varsayılan Yeni varyantlar endişe yarattı... COVID vakalarında artış uyarısı

Yeni varyantlar endişe yarattı... COVID vakalarında artış uyarısı

Yeni varyantlar endişe yarattı... COVID vakalarında artış uyarısı
COVID'in yeni varyantları, yaz aylarında vakalarda artış olabileceğine dair korkuları artırdı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan, haftalarca insanların evden çıkmasını engelleyen, milyonlarca can kaybı yaşatan COVID-19'u geride bırakmış sayılmayız.

Yeni COVID-19 varyantları dünya çapında yayılırken bulaşıcı hastalığın mutasyona uğramasından ve kolektif bağışıklığı potansiyel olarak tehdit edip vakalarda yaz aylarında artış yaşanmasından korkuluyor.

FLIRT varyantları olarak adlandırılan birkaç varyanttan biri olan KP.2, ilk ortaya çıktığı mart ayından bu yana ABD'de baskın korona virüsü türü haline geldi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden alınan en son verilere göre, 11 Mayıs'a kadar geçen iki haftada vakaların yüzde 28,2'si KP.2'den kaynaklanıyordu. Bu oran mart ayı sonuna kadar geçen iki haftada sadece yüzde 3,8'di. Ayrıca KP1.1 varyantı da hızla büyüyerek enfeksiyonların yüzde 7,6'sını oluşturuyor.

YAZ AYLARINDA ENFEKSİYON DALGASI
Salgının ortaya çıkmasından dört buçuk yıl sonra, ABD'deki vakalar son aylarda en düşük seviyelere yaklaştı. Ancak birçok bulaşıcı hastalık uzmanı hastaneye başvurularda bir artış beklemese de bu yeni varyantların yaz aylarında bir enfeksiyon dalgasına neden olabileceği konusunda uyarıyor.

Bu noktada da en çok merak edilen konu; mevcut aşıların yeni türlere karşı ne kadar etkili olacağı. Warwick Üniversitesi'nden Virolog Lawrence Young, aşıların en azından ciddi hastalıklara karşı koruma sağlamaya devam edeceğini söylüyor.

Young, son verilerin, Birleşik Krallık'ta FLIRT varyantlarıyla enfeksiyonların ABD'de görülen seviyelere benzer olduğunu da belirtirken, varyantların Kanada, Avustralya, Tayland ve Hindistan gibi diğer ülkelerde de daha yaygın hale geldiğini sözlerine ekliyor.

Ancak Nashville, Tennessee'deki Vanderbilt Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olarak görev alan William Schaffner, korumanın bu alt değişkenlere karşı o kadar garantili olmadığını, çünkü mutasyonların önceki enfeksiyondan ve aşılamadan elde edilen antikor korumasından biraz daha uzak olduğunu savunuyor.

FLIRT varyantı İsrail'in yanı sıra Avrupa çapında 14 ülkede tespit edilse de Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, kıta genelinde COVID aktivitesinin düşük kaldığını belirtti.

KAYNAK: INTERNET HABER

Crazy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
artış, covid, endise, endişe, uyarısı, vakalarında, varyantlar, yaratti..., yarattı..., yeni


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 2
Ayça_22, Crazy

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.