Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Yaşam ve Eğlence > Sağlık

Sağlık Sağlık hakkında her şey


Masa, telefon, klozet temizliyorduk! Meğer kimyasal soluyormuşuz, tüm zararı üstte kalıyor

Sağlık hakkında her şey


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 17 Mayıs 2024, 11:45   #1
Training Knight
Crazy kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 1 yıl 1 ay
Üye No: 886
Mesajlar: 2,626
Konular: 2576
Rep Gücü: 14
Rep Puanı: 1000
Varsayılan Masa, telefon, klozet temizliyorduk! Meğer kimyasal soluyormuşuz, tüm zararı üstte kalıyor

Masa, telefon, klozet temizliyorduk! Meğer kimyasal soluyormuşuz, tüm zararı üstte kalıyor

Masa, telefon, klozet temizliyorduk! Meğer kimyasal soluyormuşuz, tüm zararı üstte kalıyor

Yüzeyleri temizlemek için kullanılan havlular, hızlı ve pratik bir çözüm yolu olduğu için kullanılıyor. Uzmanlar, çözünmeyen plastikler hakkında çeşitli uyarılarda bulundu. Yüzeyleri temizleyen, kullan-at mantığı ile üretilen ıslak havlular sandığınızdan daha zararlı olabilir.



Her alanın temizliği için kullanılan ıslak havlular, sildiğiniz yüzeyler durulanmadığı için kimyasal biriktirir. Uzmanlar, pratik kullanımın dışında pek çok zararı olduğunu belirtiyor. İşte yüzey havlularının vücuda ve çevreye etkileri.

Tek kullanımlık mendillerin genel olarak plastik içerdiğini söyleyen uzmanlar, bu mendillerin doğada çözünebilir olmadığını belirtiyor. Yani bu ürünler 100 yıla yakın bir süre parçalanmadan kalabilir. Denizlere ulaştığında ise canlılar üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.

Yüzey temizleyicilerin kullanışlı olduğunu düşünerek birçok alanda kullanabiliyoruz. Ancak kullandıktan sonra kanalizasyon altyapısında bile tıkanma ve arızaya neden olduğu söyleniyor.

Doktorlara göre ise yüzey temizleme havlularını kullanmak yalnızca çevreye değil vücudumuz için de çok zararlı. Özellikle asidik içerikli kimyasalları soluduğunuzda ciddi problemlere yol açabilir. Öksürük, göğüste sıkışma ve nefes darlığı görülebilir.

Bu temizleyiciler, tekstil ürün içeriği ve ıslak bir yapıya aynı anda sahip olduğu için ilave solunumsal problemlere yol açabilir. Ayrıca bu durum cilt sorunlarını da beraberinde getirebilir. Pratik olduğunu düşünerek kullandığınızda gerçek etkilerini düşünmelisiniz.

Kullanım açısından pratik olsa da kimyasalların yüzeylerde birikmesine neden olabilir. Kolaylıkları nedeniyle sıklıkla tercih edilse de asit ya da alkali aşındırıcılar içerir. Kirleri kimyasal ile çözerek ortadan kaldırmayı hedefler. Ancak yüzey temizleyen havlular kimyasal temizleyici içeren hazır ürünlerdir.

Bu durum kullanım açısından pratik gibi gelse de durulama yapılmadığı için tüm kimyasalın yüzeylerde birikmesine neden olur. Deterjan etkisine sahip olan tüm temizleyiciler yağ çözücü işlevi görebilir. Bu çözücüler ise ciltte büyük hasarlara neden olabilir.

Tek kullanımlık havlular kullan-at formunda olduğu için kimyasal atık probleminin artmasına yol açabilir. Evinizde kullanacağınız bezler, mendillerden daha işlevli olacaktır. Hem sağlıklı hem etkili bir ürün tercih edebilirsiniz.

KAYNAK: INTERNET HABER

Crazy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
kalıyor, kimyasal, klozet, masa, meğer, soluyormuşuz, telefon, temizliyorduk!, tüm, üstte, zararı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 1
Crazy

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.