Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Yaşam ve Eğlence > Sağlık

Sağlık Sağlık hakkında her şey


40 gün boyunca portakal yedi! 'Daha önce kendimi hiç böyle hissetmemiştim'

Sağlık hakkında her şey


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 25 Nisan 2024, 14:44   #1
Training Knight
Crazy kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 1 yıl 1 ay
Üye No: 886
Mesajlar: 2,626
Konular: 2576
Rep Gücü: 14
Rep Puanı: 1000
Varsayılan 40 gün boyunca portakal yedi! 'Daha önce kendimi hiç böyle hissetmemiştim'

40 gün boyunca portakal yedi! 'Daha önce kendimi hiç böyle hissetmemiştim'

40 gün boyunca portakal yedi! 'Daha önce kendimi hiç böyle hissetmemiştim'

Portakal kimilerinin çok sevdiği kimilerinin yanından bile geçmediği bir meyvedir. Peki çok sevdiğiniz bir meyveyi en fazla kaç gün ya da ne kadar yiyebilirsiniz? Avustralya'nın Queensland kentinden Anne Osbourne, tam 40 gün boyunca yalnızca portakal yemiş ve portakal suyu içmiş. Peki Osbourne bunu neden yaptı ve sonunda ne oldu?



Instagram'da meyve temelli beslenmeyle ilgili paylaşımlar yapan Anne Osbourne, sayfasında sadece meyve diyetlerini paylaşıyor.

Kısa bir süre önce 40 gün boyunca portakalla besleneceğini duyuran Osbourne birçok kişinin dikkatini çekti ve onun 40 günlük yolculuğunu merakla takip ettiler.

40 gün boyunca her gün yaklaşık 1- 1,5 litre portakal suyu içen ve başka hiçbir şey yiyip içmeyen Osbourne 40 günün sonunda kendini çok iyi hissettiğini daha önce bu kadar enerjik ve sağlıklı hissetmediğini söyledi.


Takipçilerinin çoğundan olumlu ve destekleyici mesajlar alan Osbourne 40 günlük portakal detoksunu herkese önerdi. Ancak uzmanlar ne diyor?

Uzmanlar, portakal suyunun sağlık açısından yararlı olduğu, bağışıklık sistemi, kalp için iyi olan ve kollajen üretimini destekleyen C vitamini açısından zengin olduğu konusunda hemfikir.

Ancak uzmanlar vücuda bu kadar fazla C vitamini alımı konusunda dikkatli olmak gerektiğini söylüyor. Çünkü 2.000 mg veya daha fazla C vitamini almak böbrek taşı veya mide-bağırsak rahatsızlığı gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Diyetisyen Abbey Sharp USA Today'e şunları söyledi: "Tüm meyve suları genellikle şekerlerin emilimini yavaşlatmaya ve glisemik indeksi azaltmaya yardımcı olan faydalı liflerinden arındırılır. Dolayısıyla portakal suyu, tatlandırılmadığında bile kan şekerinin aniden yükselmesine neden olabilir."

Son olarak portakal, asit oranı yüksek turunçgillerdendir. Çok fazla portakal suyu içmek diş minesine zarar verebilir ve asit reflüsüne neden olabilir.

KAYNAK: INTERNET HABER

Crazy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
40, boyle, boyunca, daha, gun, hic, hissetmemistim, kendimi, portakal, yedi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 1
Crazy

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.