Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Yaşam ve Eğlence > Sağlık

Sağlık Sağlık hakkında her şey


Bu davranışlar gülüşünüze zarar veriyor! Dişlerinizde leke bırakan alışkanlıklar

Sağlık hakkında her şey


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 25 Nisan 2024, 14:36   #1
Training Knight
Crazy kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 1 yıl 1 ay
Üye No: 886
Mesajlar: 2,626
Konular: 2576
Rep Gücü: 14
Rep Puanı: 1000
Varsayılan Bu davranışlar gülüşünüze zarar veriyor! Dişlerinizde leke bırakan alışkanlıklar

Bu davranışlar gülüşünüze zarar veriyor! Dişlerinizde leke bırakan alışkanlıklar

Bu davranışlar gülüşünüze zarar veriyor! Dişlerinizde leke bırakan alışkanlıklar

Gülümsemeniz insanların sizde fark ettiği ilk şeylerden biridir. Ancak dişleriniz istediğiniz kadar beyaz değilse kendinizi daha az gülümserken bulabilirsiniz. Dişlerinizi beyazlatmanın birçok yolu olmasına rağmen günlük olarak yaptığınız bazı eylemler dişlerinizin parlaklığını kaybetmesine neden olabilir.



GAZLI İÇECEKLER TÜKETMEK
Gazlı içecekleri bırakmak dişlerinizin size kesinlikle teşekkür edeceği bir karardır. Maden suyunda oluşan karbonik asitler dişlerinize ciddi zarar vermez. Ancak su aromalıysa, muhtemelen asit seviyesini etkileyen ve diş minesinin korozyonunu artırabilecek katkı maddeleri içerir.

SOYA SOSU
Soya sosu lezzetli olup suşinin tadını daha da güzelleştirse de zamanla dişlerinizi sarartabilir. Tüm renkli yiyecekler gibi soya sosu da dişlerinizde leke bırakabilir ve beyazlatıcı diş macununuzun etkisini azaltabilir.
AŞIRI SICAK İÇECEKLER TÜKETMEK
Hiçbir şey sizi sabahları bir fincan sıcak kahveden daha hızlı uyandıramaz. Ancak günlük olarak kahveden keyif alırsanız, gülümsemenizin donuklaşmasına ve renginin solmasına neden olabilir. Kahve, çay ve diğer zengin pigmentli içecekler dişlerinizi lekeleyebilir ve bunları sıcak içerseniz diş minenizi lekelenmeye daha duyarlı hale getirebilirler. Soğuk bir günde kendinizi sıcak tutmak için kahvenizi içmeye alışkınsanız, bu durum diş minenizde mikro çatlaklara bile yol açabilir ve dişlerinizi daha hassas hale getirebilir.

YANLIŞ GARGARA KULLANMAK
Gargara nefesinizi daha uzun süre taze tutarken, içindeki sert kimyasallara dikkat etmezseniz gülümsemenize zarar verebilir. Diş eti hastalığını tedavi etmek için kullanılan gargaralar sıklıkla klorheksidin glukonat içerir ve bu da dişlerinizde muhtemelen diş hekiminizin yardımı olmadan gideremeyeceğiniz lekelere neden olabilir.

DİŞLERİ AŞIRI SERT FIRÇALAMAK
Dişlerinizi fırçalamak ve diş ipi kullanmak gülümsemenizi sağlıklı tutmak için çok önemli olsa da, konu ağız hijyeni olduğunda daha fazlası her zaman daha iyi değildir. Her gün çok sert fırçalarsanız diş minenizi yavaş yavaş aşındırabilirsiniz. Bu da dişlerinizi daha hassas hale getirebilir ve çürük riskini artırabilir.

YETERSİZ SU TÜKETİMİ
Susuz kalmamak, genel sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir ve gün boyunca yeterince su içmek de gülümsemenizin daha parlak olmasına yardımcı olabilir. Su, dişlerinizde kalan leke yapıcı maddeleri temizler ve dişlerinizin daha uzun süre beyaz kalmasını sağlar.

KAYNAK: INTERNET HABER

Crazy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
aliskanliklar, birakan, bu, davranislar, dislerinizde, gulusunuze, leke, veriyor, zarar


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 1
Crazy

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.