Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Yaşam ve Eğlence > Sağlık

Sağlık Sağlık hakkında her şey


Faydasını bilen Ordulular her gün yiyor! Kirli kanı temizliyor, romatizmayı dindiriyor

Sağlık hakkında her şey


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 05 Mart 2024, 10:22   #1
Level 75
Crazy kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 1 yıl 4 ay
Üye No: 886
Mesajlar: 2,626
Konular: 2576
Alınan Beğeni: 20
Rep Gücü: 14
Rep Puanı: 1000
Varsayılan Faydasını bilen Ordulular her gün yiyor! Kirli kanı temizliyor, romatizmayı dindiriyor

Faydasını bilen Ordulular her gün yiyor! Kirli kanı temizliyor, romatizmayı dindiriyor

Faydasını bilen Ordulular her gün yiyor! Kirli kanı temizliyor, romatizmayı dindiriyor

Ordu'da yaygın olarak bilinen ancak Türkiye'de genelinde pek tanınmayan diken otu sağlığımız için çok faydalı. Halk arasında 'melocan otu' olarak da bilinen diken otu kirli kanı vücuttan söküp atıyor, romatizma ağrılarına adeta ilaç gibi geliyor. İşte detaylar.



Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için doğal ürünleri tüketmek en faydalısıdır. Orduluların sıklıkla tükettiği diken otu da şifa deposu olarak bilinir. Pazar tezgahlarında kilosu 70-80 liradan satılan diken otu birçok problemi iyileştirebilen bir bitki.

Melocan, melevcan otu, diken ucu ve diken otu isimleriyle bilinen bu bitki, Ordu yöresinde doğal olarak yetişiyor. Zambakgiller familyasına ait olan ve yol kenarında yetişen diken otu halk tarafından kavurma yapılarak tüketiliyor. Uzmanlar diken otu kavurmasının insan sağlığına olumlu etkiler verdiğini belirtiyor.

Diken otunun en faydalı özelliklerinden biri tükettikten sonra vücudu terleterek kanı temizlemesi. Türk mutfağında salata ve böreklerde de kullanılan bu bitki vücuttaki toksinlerin atılmasını ve hücre hasarının onarılmasını sağlar.

Turşu ve konserve alternatifiyle de tüketilen diken otu, kavrularak yoğurt üzerinde servis edilebiliyor. Gribal enfeksiyonlara karşı etkili olduğu söylenen diken otu, aynı zamanda romatizma ve iltihap söktürücü özellikler taşıyor.

Frengi hastalığının tedavisinde kullanılan diken otunun zarar verici bir toksik etkisi bulunmuyor. Ancak aşırı tüketildiğinde ishal problemi yaşayabilirsiniz. Bu nedenle düzenli ve gerektiği kadar tüketmeniz gerekir. Cilt problemleri için de faydalı etkiler sağlar.

Melocan otu, çeşitli yemeklerde kullanılabildiği gibi, tek başına da tüketilebilir. Ordulular tarafından sıklıkla yapılan bir yemektir. Yapılışı kolay olan diken otu kavurmasını bu adımları izleyerek siz de hazırlayabilirsiniz.

İlk olarak diken otunu sirkeli suda yıkayarak kalıntılardan arındırmak önemlidir. Kaynar suda haşladıktan sonra soğan ve sarımsak ekleyerek kavurmanız gerekiyor. Tuz ilave ettikten sonra 5 dakika boyunca kavurma işlemine devam edin.

Son olarak hazır hale gelen kavurmaya yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz. Salçasız ıspanak yemeğine benzeyen diken otu kavurması vücudunuzun dinç ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Farklı bir şekilde tüketmek isteyenler çay olarak hazırlayabilir. Afiyet olsun.

KAYNAK: INTERNET HABER

Crazy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
bilen, dindiriyor, faydasini, gun, kani, kirli, ordulular, romatizmayi, temizliyor, yiyor


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 1
Crazy

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum
knight online forum, koforum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.