Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Yaşam ve Eğlence > Sağlık

Sağlık Sağlık hakkında her şey


Kabızlık problemine kesin çözüm! Tıkanan bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Sağlık hakkında her şey


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 12 Ocak 2024, 13:37   #1
Training Knight
Crazy kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 1 yıl 1 ay
Üye No: 886
Mesajlar: 2,626
Konular: 2576
Rep Gücü: 14
Rep Puanı: 1000
Varsayılan Kabızlık problemine kesin çözüm! Tıkanan bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Kabızlık problemine kesin çözüm! Tıkanan bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Kabızlık problemine kesin çözüm! Tıkanan bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Kabızlık, pek çok kişinin zaman zaman karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Tıkanmış bağırsakları rahatlatmak ve düzgün çalıştırmak için çok fazla bilinmeyen bir yöntem bulunuyor. Bu yöntem bağırsakları adeta bir motor gibi çalıştırarak kabızlık sorununu hafifletiyor. Bağırsakları tıkanıklıktan kurtarmanın yanı sıra sindirim sistemini de destekleyen bu çözüm, genel bağırsak sağlığına da fayda sağlıyor.



Kabızlık, pek çok insanın karşılaştığı rahatsız edici bir sorundur. Bu yaygın probleme karşı doğal çözümler aranmaktadır. Tıkanmış bağırsakları hareketlendiren bu yöntem, kabızlık sorununa hızlı bir şekilde çözüm getiriyor. Bağırsakları çalıştırarak kabızlığı azaltmaya yönelik bu çözüm, sindirim sisteminin düzenli işlemesini destekliyor. Eğer kabızlık sorununuza doğal bir çözüm arıyorsanız, bu etkili yöntemi hemen denemelisiniz.

KABIZLIK PROBLEMİNE KARŞI KESİN ÇÖZÜM
BAĞIRSAKLARI HAREKETE GEÇİRİYOR

Muhtemelen daha önce denemediğiniz bu yöntem ile kabızlık probleminden kurtulabilirsiniz. 1 orta boy kivi yaklaşık 2.3 gram posa içeriğine sahiptir. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini hızlandıran kivi aynı zamanda actinidin adı verilen ve bağırsak hareketleri üzerinde olumlu etkileri olan bir enzim de içerir.

ÇALIŞMALAR SONUCU ORTAYA ÇIKTI

Yapılan çalışmalara göre düzenli kivi tüketimi ile kabızlık problemi yaşayan bireyler üzerinde belirgin bir gelişme sağlandığı; spontan (kendiliğinden) bağırsak hareketlerinin sıklığının artırılabildiği, karın sancısı ve gaz şikâyetlerinin giderilebildiği ve uygulamaya bağlı herhangi bir olumsuz gelişme gözlenmediği bildiriliyor. Özellikle spontan bağırsak hareketliliğindeki artışın ikinci ve üçüncü haftalarda belirginleştiği görülüyor.

TAM BİR VİTAMİN DEPOSU

Salatalara ve ara öğünlere kivi ekleyerek kabızlığın önlenmesine ve tedavisine katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca kivi kabukları, lif, folat ve E vitamini bakımından zengindir. Kivinin içeriğindeki antioksidanların bir çoğu, kabuk kısmında bulunur. Kivi kabuğu, C vitamini ve E vitamini için oldukça iyi bir kaynaktır. E vitamini serbest radikallerle savaşırken, C vitamini kan dolaşımındaki oksidatif hasarla savaşabilir.

DİYET LİSTENİZE EKLEYİN

Yetişkin bir insanın bağırsak aktivitelerinin normal şekilde işleyebilmesi için günlük olarak 22-34 gram lif alması gerekir. Bu miktarın altında lif tüketenler sık sık kabızlık problemiyle karşı karşıya kalabilir. Kabızlığı önlemek için yeterli ve dengeli bir beslenme programını takip edebilir ve lif açısından zengin kabızlığa iyi gelen yiyecekler ile diyetinizi destekleyebilirsiniz. Bu listeye mutlaka kivi meyvesini de eklemelisiniz.

KAYNAK: INTERNET HABER

Crazy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
bagirsaklari, calistiriyor, cozum, gibi, kabizlik, kesin, motor, problemine, tikanan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 1
Crazy

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.