Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Yaşam ve Eğlence > Türkiye'de Görülmesi Gereken Yerler > Marmara


Tekirdağ’da Gezilecek Yerler


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 12 Şubat 2024, 13:18   #1
Worgen kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 1 yıl 7 ay
Üye No: 1
Cinsiyet: Erkek
Mesajlar: 835
Konular: 483
Rep Gücü: 139
Rep Puanı: 13701
Varsayılan Tekirdağ’da Gezilecek Yerler

Tekirdağ’da Gezilecek Yerler

Hem Marmara hem de Karadeniz’e kıyısı olan Tekirdağ Türkiye’nin en özel şehirlerinden biridir. Kilometrelerce uzanan sahili ve el değmemiş doğal misafirlerine keyif dolu gezi deneyimi sunmayı başarıyor. Tarihi açıdan dikkat çeken camileri ve çarşılarının yanı sıra tertemiz plajları ve yat limanı ile hem kültürel hem de yaz tatili için iyi bir seçenektir.

Hora Feneri
Hoşköy ya da Hora Feneri ismiyle anılan bu yapı doğa gezileri ve fotoğraf safarileri için Tekirdağ’ın en çok ziyaret edilen yapılarının başında geliyor. Sultan Abdülmecid’in emriyle 1861 yılında inşa edilen Hora Feneri’nin yapımı için Fransa’dan getirilen özel malzemeler kullanılmıştır. Bütünlüklü olarak demirden inşa edilen fener, yaklaşık 100 küsür yıldır gemiler için rehber olma özelliği taşıyor. 20 metreye varan uzunluğu ve 26 metre yüksekliğe sahip olan fener 40 kilometre uzaklıktan görülebiliyor.

Şarköy merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Hora Feneri’ne ulaşım için toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Fenerin içi gezmek için ziyaretçilere açık hale getirilmemiştir.

Tekirdağ Sahili


Tekirdağ’ın turistik açıdan en dikkat çekici noktası sahilidir. Merkezde yer alan Tekirdağ sahili uzun ve geniştir. 4 mevsim boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam eden Tekirdağ, sahili ile özellikle yaz aylarının favorisi olur.

Tekirdağ sahilinde balıkçılar, çay bahçeleri ve lunapark gibi eğlence alanları yer alıyor. Merkezde olduğu için ulaşım konusunda problem yaşamayacağınız Tekirdağ sahili, huzurlu ambiyansı ile yorucu şehirlerin kalabalık gürültülerinden uzaklaşmaya yardımcı oluyor.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
Ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Tekirdağ’ın kültürünü daha yakından tanımanızı sağlıyor. Dikkat çekici bir bina içerisinde hizmet veren müze Mimar Kazım Tahsin tarafından yapılmıştır. 1927 yılında hizmete giren ve bu tarihten günümüze ziyaretçilerine farklı dönemlere ait kalıntıları sunan müzede tarihe yolculuk yapabilirsiniz.

Bunun yanı sıra Tekirdağ’a özgü halk sanatları ve dini eserlerde müzenin koleksiyonunda yer alıyor. 4.863 arkeolojik eser 17.129 sikke ve 1.909 etnografik eseri yakından incelemenize imkan tanıyan müze pazartesi günleri hariç her gün 08:00 ile 17:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Kapaklı Kazak Gölü
Kapaklı ilçesinde bulunan ve ismini buradan alan Kapaklı Kazak Gölü piknik ve rekreasyon alanıdır. Doğa tutkunları tarafından ziyaret edilen Kapaklı Kazak Gölü hafta sonu sporları için yöre halkı tarafından yoğun ilgi görüyor.

Çam ormanlarıyla çevrili masmavi sularda sandal gezilerine çıkmak ya da olta balıkçılığı yapmak Kapaklı Kazak Gölü’nde geçirdiğiniz vakti daha keyifli hale getirir. Çarpıcı göl manzaralarına sahip olan Kapaklı Kazak Gölü kamp alanları, kır bahçeleri, ahşap çardaklar ve yürüyüş parkurları gibi pek çok olanak sunar. Tekirdağ merkezine bir buçuk saat uzaklıkta olan Kapaklı Kazak Gölü’ne merkezden kalkan otobüsler ile ulaşabilirsiniz.

Uçmakdere


Tekirdağ’ın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Uçmakdere şehrin doğal spor ve turizm merkezidir. Tekirdağ merkezine 30 km uzaklıkta yer alan Uçmakdere, Ganos Dağlarının Marmara Denizi’ne bakan eteklerinde sıralanıyor. Uçmakdere’de tarihi Rum evleri, el değmemiş doğal güzellikler, Akdeniz’i aratmayan tertemiz plajlar ve her bütçeye uygun oteller bulunuyor.

Her yıl düzenlenen yamaç paraşütü etkinlikleri için binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Uçmakdere rehberli trekking turları veya doğa yürüyüşleri için de tercih ediliyor. Sahil ve çam ormanlarında kamp yapabileceğiniz, sahil restoranlarında Tekirdağ’ın Meşhur Yemekleri listesindeki lezzetleri deneyebileceğiniz Uçmakdere; şehrin en önemli turistik cazibe merkezidir.

Laladere Mesire Alanı
Laladere mesire alanı huzurlu atmosferinde keyifli bir seyahat imkanı sunuyor. Kuş seslerinin ve yeşilliklerin sizlere eşlik edeceği seyahati kendinizi huzurlu ve mutlu hissetmenizi sağlar.

Tekirdağ’ın doğa harikalarından biri olarak değerlendirilen ve Osmanlı Devleti zamanında inşa edilen Laladere mesire alanı, inşa edildiği ilk yıllarda padişahların avlanmak için geldikleri yerlerden biriydi. Padişahlar avlanırken lalalarını Laladere mesire alanına bırakıyorlardı.

Geçmiş yıllardan beri huzurlu atmosferini kaybetmeyen Laladere mesire alanı günümüzde hem yöre halkı hem de turistler tarafından çeşitli amaçlar dolayısıyla ziyaret ediliyor. Bir kamp alanı olarak değerlendirilen ve tarihi yerlere ev sahipliği yapan Laladere mesire alanına toplu taşıma araçları ya da şahsi aracınız ile ulaşabilirsiniz.

Rakoczi Müzesi
Türk-Macar müzesi olan Rakoczi Müzesi görülmeye değer tarihi bir konakta yer alıyor. Koleksiyonunda geleneksel sanat eserleri ve hatıra eşyaları bulunan Rakoczi Müzesi, Tekirdağ’ın kültürel açıdan önemli yapılarından biridir. Süleymanpaşa ilçesinde yer alan ve toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilecek olan Rakoczi Müzesi, 1700’lü yılların başında bölgede sürgün hayatı yaşayan Macar Prensi 2. Ferenc Rakoczi’nin anısına yapılmıştır. Müzenin koleksiyonunda prense ait kişisel eşyalar, Macar tarihi ve kültüründen etkileyici eserler bulunur.

Pazartesi günleri kapalı olan Rakoczi Müzesi geri kalan her gün 09:00 ile 12:00 ve 13:00 ile 17:00 arasında ziyaret edilebilir. Müze içerisinde fotoğraf çekilmesi yasaktır.

Namık Kemal Evi
Vatan şairi olarak bilinen Namık Kemal 1840 yılında Tekirdağ’da doğmuş ve bu şehirde büyümüştür. Ünlü şairin doğup büyüdüğü ev 1993 yılında restore edilmiş ve 1944 yılında müze olarak ziyarete açılmıştır.

Klasik mimarisi ve zengin koleksiyonları ile şehrin turistik açıdan en dikkat çekici merkezlerinden biri olan Namık Kemal Evi şair hakkında daha detaylı bilgiler edinmeye yardımcıdır. Müzede ünlü yazara ait kişisel eşyalar, hakkında yazılmış kitaplar ve sanatçının eserleri yer alıyor.

Namık Kemal Evi cumartesi ve pazar günleri kapalıdır. Geri kalan bütün günlerde 08:00 ile 12:00 arasında ziyaret edilebilir.

Süleymaniye Camii
Tıpkı İstanbul’da olduğu gibi Tekirdağ şehrinde de bir Süleymaniye Camii vardır. Kanuni Sultan Süleyman tarafından inşa ettirilen cami, Camii Kebir ismiyle de anılır. Çorlu ilçesinde yer alan Süleymaniye Camii’nin yapılış kitabesinde bulunan divan şiiri ilgi çekicidir.

Mimari yapıları incelemeyi sevenlerin ve din ile kültür turizmi yapanların tercihi olmayı başaran Süleymaniye Camii merkezi konumda yer alıyor. Merkezden ilçeye giden toplu taşıma araçlarını kullandıktan sonra ilçeden yürüyerek camiye ulaşabilirsiniz. Süleymaniye camii dini ibadetler için hizmet veriyor.

Perinthos Antik Kenti
M.Ö. 6. yüzyılda Samos Adası’ndan gelenler tarafından kurulan kentin kalıntıları bugün Perinthos Antik Kenti’nde yer alıyor. Birinci ve üçüncü derece arkeolojik sit alanı statüsünde sergilenen ve koruma altında tutulan Perinthos Antik Kenti’nde yer alan kalıntıların tamamı iyi durumdadır. Bu sebeple antik kent açık hava müzesi olarak da adlandırılır. Perinthos Antik Kenti periyodik aralıklarla bakıma girdiği için seyahatiniz öncesinde durumunu kontrol etmeniz önerilir.

Ganos Dağları
Tekirdağ’ın doğal hazinesi olarak değerlendirilen Ganos Dağları şehrin en önemli doğal yapılarından biridir. Yalnızca görkemli görüntüsüyle değil zengin kültürü ve meşhur lezzetleriyle de Tekirdağ’ın ilgi çekici köşeleri arasında yer alıyor.

Ganos Dağları etrafında Tekirdağ’ın meşhur yemekleri hazırlayan ve denemenize imkan tanıyan farklı tesisler bulunuyor. Bugüne dek birçok egemenliği misafir eden Ganos Dağları egemenliklerden kalan izleri halen saklıyor.

Doğası ve zengin kültürü ile ziyaretçilerini cezbetmeyi başaran Ganos Dağları yamaç paraşütü ve trekking turları gibi ekstrem sporlar için de idealdir. Bölgede periyodik aralıklarla off-road yarışmaları düzenleniyor. Tekirdağ’da vaktin daha eğlenceli hale gelmesini sağlayacak olan Ganos Dağları’na şahsi aracınız ile ulaşabilirsiniz. Ganos Dağları Mürefte ve Şarköy’den Uçmakdere ve Kumbağ’a kadar uzanan hat üzerinde konumlanıyor.

Dut Limanı Koyu
Dut Limanı Koyu Kumbağ’da yer alıyor. Ziyaretçilerine güzel manzaralar sunması ve piknik yapma gibi imkanlar tanıması koyun sıklıkla tercih edilmesini sağlıyor. Doğal güzellikleriyle ziyaretçilerinin dikkatini çekmeyi başaran Tekirdağ, özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık hale geliyor.

Huzurlu ambiyansta keyifli bir gün geçirmek ve kaotik atmosferden uzaklaşmak isteyenlerin ziyaret alanları arasında ise Dut Limanı Koyu bulunuyor. Sit alanı olarak ilan edilen kamp alanı doğal güzelliği ile büyüleyici bir atmosfer sunmayı başarıyor. Koyun etrafında yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz seçenekler azdır. Bu sebeple bu gibi ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmeniz öneriliyor. Koya şahsi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kanara Kanyonu
Ergene Nehri kenarında yer alan Kanara Kanyonu, Tekirdağ’ın dikkat çekici doğa alanlarından birisidir. Yüzlerce metre yükseklikte bulunan ihtişamlı kanyon duvarları fotoğraf safarileri için de bölgenin ideal bir yer olmasını sağlar.

Tarih öncesi dönemlerde yerleşik yaşama ait kalıntıların bulunduğu ve bu yüzden de kaya mezarlar barındıran kanyon geçtiğimiz yıllarda sit alanı ilan edilerek muhafaza altına alınmıştır. Kanyon, 40 metre uzunluğundaki Güngörmez Mağarası’na da ev sahipliği yapıyor. Kanara Kanyonuna toprak yoldan ulaşılır. Eğer şahsi aracınız ile gelmeyi düşünüyorsanız aracınızın toprak yoldan ulaşım için uygun olduğundan emin olmalısınız.

Tarihi Çorlu Evi
Çorlu Tekirdağ’ın en turistik ilçesidir. Çorlu ilçesinde yer alan Tarihi Çorlu Evi Rum bir doktora aittir. Yüzyıldan daha köklü bir geçmişe sahip olduğu bilinen Tarihi Çorlu Evi, Doğanca Muhacir Evi Müzesi ismiyle de anılıyor. İsminden de anlaşılacağı üzere müze olarak faaliyet gösteriyor.

Dönemin sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Tarihi Çorlu Evi ahşap bir konak olarak inşa edilmiştir. Konak içerisinde oturma odası, mutfak, kiler ve yemek odası gibi bölümler kendilerine ait özellikleri ile dönemi yansıtıyor.

Tarihi Çorlu Evi haftanın her günü 10:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Yakın tarih hakkında detaylı bilgi edinmeye yardımcı olan Tarihi Çorlu Evi keyifli bir gezi imkanı sunuyor.

Kartaltepe Tabiat Parkı
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ve Şarköy ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kartaltepe Tabiat Parkı 254 hektar alan üzerine kuruludur. Marmara Denizi’ne hakim Ganos Dağları silsilesinde, yüksek rakımda yer alan Kartaltepe Tabiat Parkı etkileyici bir orman ve deniz manzarası sunuyor.

Şehir merkezine en yakın parklardan biri olması sebebiyle hem yöre halkı hem de turistler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Yamaç paraşütü gibi etkinliklerin de gerçekleştiği dolayısıyla ekstrem sporlar için de ziyaret edilebilecek Kartaltepe Tabiat Parkı’na merkezden kalkan toplu taşıma araçları ile ulaşabilirsiniz.

Günübirlik bir mesire yeri olarak değerlendirilen Kartaltepe Tabiat Parkı Süleymanpaşa ilçe merkezine 7 km uzaklıkta yer alıyor. Keyifli bir seyahat imkanı sunan ve huzurlu ambiyansı sayesinde eğlenceli bir gün geçirmenize imkan tanıyan Kartaltepe Tabiat Parkı, yeme içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz çeşitli tesislere de ev sahipliği yapıyor.

Çorlu Kalesi


Çorlu ilçesinin Hıdırağa Mahallesinde yer alan Çorlu Kalesi’nin Orta Çağ’da inşa edildiği düşünülüyor. Avrupa üzerinden gelen ve Anadolu’ya ulaşmak isteyen orduların saldırılarının önlenmesi gayesiyle yapılan Çorlu Kalesi’nin yapımında geleneksel inşa yöntemleri kullanılmıştır. Bu kapsamda da taş ve tuğla işçiliği dikkat çeker. Kalenin günümüz haline ulaşmasında farklı dönemlerde yapılan eklemeler de etki göstermiştir. Günümüze ulaşan burçlarının temelinden yapılan tetkikler neticesinde anlaşıldığı üzere kale girişi olarak inşa edilmiş ve sur duvarlarını çevrelemiş konumdadır.

Ziyaretçilerine tarihi açıdan etkileyici bir deneyim sunan Çorlu Kalesi, Çorlu ilçesinde bulunan ve kaleye giden dolmuşlar ile ulaşılabilir. Toplu taşıma araçlarını tercih etmek istemiyorsanız tercihinizi şahsi aracınız ile de yapabilirsiniz.

Fotoğraf safarileri için de sık sık ziyaret edilen ve turistlerin ilgisini çekmeyi başaran Çorlu Kalesi etrafında fazla sayıda sosyal tesis bulunmuyor. Dolayısıyla kale seyahatiniz esnasında yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılamak için hazırlıklı gitmeniz seyahatinizin daha keyifli hale gelmesine yardımcıdır.

Bahçeköy Papaz Deresi Şelaleleri
Bahçeköy Tekirdağ’ın manda yoğurdu ve sucuğu ile tanınan turistik bir bölgesidir. Bahçeköy Papaz Deresi Şelaleleri bahçe köyü ormanının derinliklerinde, orman dokusu içerisinde kaybolmuş muhteşem bir doğal güzelliktir. Yıllar önce Romalılar tarafından yaptırıldığı düşünülen devasa su kemerinin kalıntıları altında bulunan dere, pek çok şelaleye ev sahipliği yapar.

Şelalenin bir tarafında devasa kayalık bölümler bir tarafında ise ormanlık alan yer alır. Huzurlu ve keyifli bir ambiyansa sahip olan Bahçeköy Papaz Deresi Şelaleleri yeşil ve mavinin her tonunu görebileceğiniz bir alandır.

Doğa turizmi için en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Bahçeköy Papaz Deresi Şelaleleri Saray ilçesinden kalkan Bahçeköy dolmuşlar ile ulaşılabilecek bir konumdadır. Orta zorlukta bir doğa yürüyüşüyle ulaşabileceğiniz alan, özellikle yaz aylarında şehrin en sevilen yerlerinden biri olmayı başarıyor.

Kumbağ


Tekirdağ’da deniz tatili isteyenler Kumbağ’ı tercih ediyor. Süleymanpaşa ilçesine bağlı bir mahalle olan Kumbağ, geçmiş yıllarda Rum balıkçı köyü iken günümüzde mahalle haline gelmiştir. Önemli bir turizm merkezi olarak kabul edilen bölgede sörf, su kayağı gibi çeşitli su sporları da yapılıyor.

Kumbağ özellikle yaz aylarında bölge şehirlerden de gelenler sayesinde kalabalık hale geliyor. Misafirlerine sunduğu eşsiz görüntüler sayesinde her ziyaretçisini memnun etmeyi başarıyor. Bölgedeki yapılardan doğal güzelliğe kadar herkes unutulmaz detaylar bulabiliyor. İstanbul’da kısa süreli tatiller ya da günübirlik seyahatler için de tercih edilen bir lokasyon olması ilgiyi artırıyor. Bölgede konaklayabileceğiniz çeşitli tesisler yer alıyor.

__________________

Yeni çekilişler ve çekiliş sonuçlarından daha erken
haberdar olmak için discord sunucumuza katılabilirsiniz!

discord.gg/knightonlineforum

Worgen isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
gezilecek, tekirdag’da, yerler


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 1
Worgen

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.