Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Yaşam ve Eğlence > Türkiye'de Görülmesi Gereken Yerler > Marmara


Bursa’da Gezilecek Yerler: Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler


Etiketli Kullanıcılar

Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Astrea

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 12 Şubat 2024, 13:09   #1
Worgen kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 1 yıl 7 ay
Üye No: 1
Cinsiyet: Erkek
Mesajlar: 835
Konular: 483
Rep Gücü: 139
Rep Puanı: 13701
Varsayılan Bursa’da Gezilecek Yerler: Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Bursa’da Gezilecek Yerler: Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Ulu Cami
Ulu Cami, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan en ünlü camisidir. 1400’lü, I.Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami, eğitimdendir. Caminin tarihi ve sembolleri daire şeklindedir.

Ulu Cami, Bursa gezilecek yerler listesisinde mutlaka olması gereken camiler içerisindedir. Klasik ve anıtsal bir yer olması ile mutlaka görülmelidir.



Koza Han
Koza Han , 2.Beyazıt tarafından 15.yüzyıl kurulmakta olan bir tarihi bir kervansaraydır. Ulu Cami ve Orhan Cami arasında yer alması ile tarihi bir atmosfer hakimdir.

Koza Han, Bursa gezilecek yerler listesinde olması gereken yerler arasındadır. Koza Han, haftanın her günü ziyarete açıktır.



Uludağ Milli Parkı
Uludağ Milli Parkı, etkileyici doğası ve teleferiği ile görülmeye değer alanlardandır. 27 bin hektarlık alanı ile koruma altına alınan bir parktır.

Uludağ Milli Parkı, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer almaktadır. Bursa gezilecek yerler arasında olması gereken etkileyici bir ormandır.



İnkaya Tarihi Çınar Ağacı
İnkaya tarihi çınar ağacı, Bursa ilinin simgesi haline gelmiş bir ağaçtır. Ağacın tarihi asırlara dayanmaktadır. Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer almaktadır. Dalları ve boyu ile etkileyici doğa harikalarındadır.



Bursa Hayvanat Bahçesi
Bursa Hayvanat Bahçesi, Osmangazi ilçesinde yer alan geniş bir hayvanat bahçesidir. Avrupa standartlarında olan bir hayvanat bahçesidir. Doğal yaşama uygun bir şekilde düzenlenmiştir.

Bursa Hayvanat Bahçesi, Bursa gezilecek yerler listesinde mutlaka olmalıdır. Bahçe, haftanın her günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında ziyarete açıktır.



Hüdavendigar Kent Parkı
Hüdavendigar Kent Parkı, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan geniş bir parktır. Hüdavendigar Kent Parkı içerisinde yeşil alanlar, piknik yerleri ve köprüler bulunmaktadır. Dinlenme, gezi ve yürüyüş için mutlaka görülmesi gereken alanlardandır.



Tophane Saat Kulesi
Tophane Saat Kulesi, Bursa ilinde en çok ziyaret edilen turistik alanlar arasında yer almaktadır. Saat Kulesi, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer almaktadır. 24 saat açık olan bir yerdir.

Tophane Saat Kulesi, Bursa gezilecek yerler içerisinde olması gereken tarihi bir yerdir. Saat Kulesi, 19.yy sularında yaptırılan dört katlı bir yapıdır.



Bursa Kent Müzesi
Bursa Kent Müzesi, şehrin 7000 yıllık geçmişinin sergilendiği müzeler arasında yer almaktadır. Şehrin doğası ve tarihinden birçok eser sergilenmektedir.

Bursa Kent Müzesi, Osmangazi ilçesinde yer almaktadır. Pazartesi günü hariç her gün 09.30 ile 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.



Küreklidere Şelalesi
Küreklidere Şelalesi, Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde yer alan etkileyici bir doğa harikasıdır. Kamp alanında yer alan bu şelale, Bursa gezilecek yerler içerisine eklenmelidir.



Botanik Park
Botanik Park, Bursa ilinin Nilüfer ilçesinde yer alan yeşil alanları ile bilinen bir parktır. 400 dönümlük bir park olmasının yanı sıra birçok bitkisel ve bilimsel çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Botanik Park, Bursa gezilecek yerler içerisine mutlaka eklenmelidir. Botanik Park, haftanın her günü 08.00 ile 23.00 saatleri arasında açıktır.



Irgandı Köprüsü
Irgandı Köprüsü, Bursa ilinde yer alan taş köprüler içerisinde yer almaktadır. Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde yer almaktadır. 15.yy sularında yaptırılan bir köprüdür.

Irgandı köprüsü çevresinde birçok dükkan ve tezgah bulunmaktadır. Bursa gezilecek yerler listesine eklenmesi gerekmektedir.



Atatürk Kent Ormanı
Atatürk Kent Ormanı, Bursa ilinin Nilüfer ilçesinde yer almaktadır. Bursa ilinde sevilen kent ormanlarının başında yer alan Atatürk Kent Ormanı yeşil alanları ve kamp alanları ile bilinmektedir.



Kaplıkaya Cazibe Merkezi
Kaplıkaya Cazibe Merkezi, Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde yer alan ve en çok ziyaret edilen eğlence alanlarındandır. Kaplıkaya Cazibe Merkezi içerisinde birçok akvaryum, piknik alanı, restoran ve tenis kortu bulunmaktadır.

Kaplıkaya Cazibe Merkezi, Bursa gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken yerler içerisindedir.



Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi
Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan tarihi müzeler içerisindedir. Müze, panoramik bir müzedir.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Pazartesi günü hariç her gün 09.00 ile 17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır.



Hünkar Köşkü Müzesi
Hünkar Köşkü Müzesi, Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde yer almaktadır. Av köşkü olarak inşa edilen bir müzedir. 2003 yılında ise ziyarete açılmıştır.

Hünkar Kölkü Müzesi, Bursa gezilecek yerler arasında olması gereken bir müzedir. Müze, Pazartesi günü hariç haftanın her günü 09.30 ile 17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır.



Emir Sultan Türbesi
Emir Sultan Türbesi, eşi Fatma Sultan’ın inşa ettirmiş olduğu bir türbedir. 2.Abdulhamid döneminde restora edilen bu türbe görülmeye değer alanlar içerisindedir.

Emir Sultan Türbesi, Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde yer alan bir türbedir.



Osmangazi Türbesi
Osmangazi Türbesi, Osmanlı Hanedanın ilk padişahı olan Osman’ın türbesinin bulunduğu bir türbedir. Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer almaktadır.

Osmangazi Türbesi, Bursa gezilecek yerler içerisine mutlaka eklenmelidir.



Orhangazi Türbesi
Orhangazi Türbesi, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan bir türbedir. Orhangazi, Osmanlı İmparatorluğunun ikinci padişahıdır ve türbesi de Bursa ilinde bulunmaktadır.



Reşat Oyal Kültür Parkı
Reşat Oyal Kültür Parkı, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan meşhur parklar içerisinde yer almaktadır. 400 bin metrelik alanı ile bilinmektedir.

Reşat Oyal Kültür Parkı, yeşil dokusu ile Bursa ilinde önem verilen bir yerdir. Park, haftanın her günü 08.00 ile 1.30 arasında ziyarete açıktır.



Merinos Kültür Parkı
Merinos Kültür Parkı, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan bir parktır. Merinos içerisinde birçok yürüyüş yolu, göl, konferans merkezi, restoran ve kafeler bulunmaktadır.



Atatürk Heykeli
Bursa ilinde yer alan Atatürk Heykeli, 1931 yılında inşa edilmiştir. Atatürk’ün zafer anıtı olarak da bilinmektedir. Bursa gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gerekmektedir.



Üftade Cami ve Türbesi
Üftade Cami ve Türbesi, 1580 yılında hayatını kaybetmiş bir evliyanın adına yapılmış cami ve türbedir. Üftade Cami ve Türbe, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde bulunmaktadır.



Muradiye Külliyesi
Muradiye Külliyesi, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer almaktadır. Külliye, Sultan 2.Murat tarafından 1400’lü yıllarda inşa ettirilmiştir.

Muradiye Külliyesi içerisinde birçok hamam, imarethane ve medrese bulunmaktadır. Külliye, haftanın her günü sabah 09.00 ile 17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır.



Sukay Park
Sukay Park, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan bir parktır. Doğa alanları ile bilinmektedir. Park, haftanın her günü 10.00 ile 00.00 arasında ziyarete açıktır.



Şehzade Mustafa Türbesi
Şehzade Mustafa Türbesi, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan bir türbedir. Osmanlı İmparatorluğunda sevilen bir şehzade olan Mustafa’nın kabri bulunmaktadır. Bursa gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gerekir.



Karagöz Müzesi
Karagöz Müzesi, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan Karagöz ve Hacivat’a adanmış olan bir müzedir. 2007 yılında ziyarete açılmıştır. Müze, Pazartesi günü hariç her gün 09.00 ile 17.00 saatleri arasında açıktır.



Yeşil Türbe
Yeşil Türbe, Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde yer almaktadır. Sultan Mehmet Çelebi tarafından 1421 yılında yaptırılmıştır. Bursa ilinin sembolüdür. Türbe, haftanın her günü 08.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.



Uludağ Teleferik
Uludağ Teleferik, Türkiye’nin ilk teleferiğidir. 1963 yılında inşa edilmiş olan ülkemizin en uzun hatlı teleferiğidir.

Uludağ Teleferik, Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde yer almaktadır.Bursa gezilecek listesine eklenmesi gereken yerler arasındadır.



Muradiye Cami
Muradiye Cami, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan tarihi camiler arasındadır. Osmanlı padişahı 2.Murat tarafından inşa ettirilmiştir. Tarihi sembolleri ile dikkat çekmektedir.

Muradiye Cami, Bursa gezilecek yerler arasında yer almaktadır. Tarihi yerler arasında görülmesi gerekmektedir.



Bursa Atatürk Evi Müzesi
Bursa Atatürk Evi Müzesi, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan bir müzedir. 1895 yılında yapılan bir müzedir. Müze, Pazartesi günü hariç her gün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.



Uludağ Sarıalan
Uludağ Sarıalan, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan bir doğa alanıdır. Uludağ Sarıalan çevresinde birçok tezgah ve kafe bulunmaktadır.

Uludağ Sarıalan, geniş ve etkileyici bir doğa alanı olması sebebi ile Bursa gezilecek yerler listesine eklenmelidir.



Yıldırım Beyazıt Türbesi
Yıldırım Beyazıt Türbesi, oldukça tarihi olan bir yerdir. Türbe çevresinde binlerce ziyaretçisi bulunmaktadır. Yıldırım Beyazıt Türbesi, Bursa ilinin yıldırım ilçesinde yer almaktadır.



Tofaş Sanat Galerisi
Tofaş Sanat Galerisi, Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde yer alan bir galeridir. Pazartesi günü hariç her gün 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Tofaş Sanat Galerisi, Bursa gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmelidir.



Cumalıkızık Köyü
Cumalıkızık, Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde yer alan tarihi bir köydür. Uludağ’ın eteklerine kurulmuştur.

Cumalıkızık Köyü, Bursa gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmelidir. Köy çevresinde birçok kafe restoran, bağ evi bulunur.



Millet Bahçesi
Millet Bahçesi, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan önemli bahçeler arasındadır. Bahçe içerisinde gezip görülebilecek birçok doğal alan bulunmaktadır.



Cem Sultan Türbesi
Cem Sultan Türbesi, Muradiye Cami çevresinde yer alan türbeler arasındadır. Mimarisi ve iç süslemesi ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Cem Sultan Türbesi, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer almaktadır. Bursa gezilecek yerler listesine eklenmesi gerekmektedir.



Zindankapı
Zindankapı, Bursa ilinde yer alan taş ve ahşap mermerleri ile oldukça etkileyici bir mimariyi yansıtan bir kaledir. Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer almaktadır.

Zindankapı, Pazartesi hariç her gün sabah 09.00 ile 17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır. Bursa gezilecek yerler listesine eklenmelidir.



Türk İslam Eserleri Müzesi
Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde yer alan tarihi müzeler arasında yer almaktadır. 1419 yılında 1.Mehmet’in emri ile inşa edilen bir müzedir.

Türk İslam Eserleri Müzesi, haftanın her günü 08.30 ile 18.30 saatleri arasında ziyarete açıktır.



Pirinç Han
Pirinç Han, Bursa’da en çok ziyaretçiye sahip olan turistik bir alandır. Han içerisinde birçok kafe, mağaza bulunmaktadır.

Pirinç Han, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer almaktadır. Bursa gezilecek yerler listesinde mutlaka olmalıdır. Haftanın her günü 10.30 ile 22.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.



Hüsnü Züber Evi
Hüsnü Züber Evi, Bursa ilinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır. Osmangazi ilçesinde yer almaktadır. Bursa gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmelidir.



Balat Atatürk Ormanı
Balat Atatürk Ormanı, Bursa ilinin Nilüfer ilçesinde yer alan geniş ormanlar arasında yer almaktadır. Yeşil alanları ve bahçeleri ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler içerisindedir.



Bursa Atatürk Anıtı
Bursa Atatürk Anıtı, Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde yer alan bir anıttır. Atatürk’ün zafer ve savaş sembolü olması açısından inşa edilmiştir.

Bursa gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken bir yerdir.



Cumalıkızık Müzesi
Cumalıkızık Müzesi, Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde yer alan köyün tarihi objeleri ve olayların sergilendiği bir müzedir.

Cumalıkızık Müzesi, Bursa gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken tarihi bir yerdir. Haftanın her günü sabah 090.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.



Softaboğan Şelalesi
Softaboğan Şelalesi, geniş yeşil alanlar ile doğal güzellikler içerisindedir. Bursa ilinin Yıldırım ilçesinde yer almaktadır.

Softaboğan Şelalesi, Bursa’da gezilecek yerler listeine ​​mutlaka satın alan kişiler içindedir .


__________________

Yeni çekilişler ve çekiliş sonuçlarından daha erken
haberdar olmak için discord sunucumuza katılabilirsiniz!

discord.gg/knightonlineforum

Worgen isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Alt 12 Şubat 2024, 22:57   #2
Co Admin
Astrea kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 1 yıl 7 ay
Üye No: 7
Cinsiyet: Kadın
Mesajlar: 238
Konular: 21
Rep Gücü: 16
Rep Puanı: 1401
Varsayılan

Trilye eksik kalmış
benim en beğendiğim yer oldu Bursada
İnkaya ağaçların arasında olmak güzel ama aşırı kalabalıktı ben gittiğimde.
Koza Handa tamam güzel ama ticarethaneye dönmüş
Cumalıkızık köyüde güzel ama orasıda biraz ticarete dönmüş

Worgen beğendi.
Astrea isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Yanıt
Yanıtla

Etiketler
bursa’da, gereken, gezilecek, gormeniz, mutlaka, yerler


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 3
Astrea, uvikalina, Worgen

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.