Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Yaşam ve Eğlence > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili her şeye bu başlık altından ulaşabilirsiniz


Habeş Tavuğu ve Özellikleri

Hayvanlar alemi ile ilgili her şeye bu başlık altından ulaşabilirsiniz


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 01 Nisan 2024, 12:56   #1
ini_set('display_errors', 1);
Tabut kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 7 ay 25 gün
Üye No: 2442
Cinsiyet: Erkek
Mesajlar: 243
Konular: 172
Rep Gücü: 11
Rep Puanı: 1000
Varsayılan Habeş Tavuğu ve Özellikleri

Habeş Tavuğu ve Özellikleri

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çin'e yaptığı geziyle Marco Polo'nun Batı ülkelerine Habeş tavuğunu tanıttığı düşünülmektedir. Marco Polo'nun yazılarında Çin'de "kedi gibi saçlı tüyleri olan bir kuş türü" gördüğü bilgisi bulunmaktadır. Habeş tavuğu, 1900'lü yılların başlarında sirklerde yan gösterilerde bulundurularak yoğun istismara uğramıştır.


Bir süs tavuğu olan Habeş Tavuğu, tüm süs tavuklarının içinde en popüler olan türdür. Eski Çin kaynaklarında Habeş tavuğunun başlarında ve bacaklarında uzun tepeli tüylerin olmadığı bilgisi yer almaktadır. Buna istinaden yarım asırdır değişimler gözlemlenmiş ve Habeş tavuğuna ait başka alt türler ortaya çıkmıştır. Örneğin ilk olarak beyaz renk olarak Çin kaynaklarında geçen Habeş tavuğu, şimdi siyah, gri ve altın renklerde de görülmektedir.
Habeş tavuğunun mevcut görünümlerinde ilk dikkat çeken tarafı, hiçbir tavuk türünde olmayan ipeğimsi kürke benzer tüylerinin olmasıdır. Fakat bu tüyler soğuğa dayanaklılık sağlamayan bir yapıdadır. Habeş tavuğu tür olarak cüce tavuk gibi görünse de bu kategoriden sayılmayıp normal cüsseli kategorisinden bir tür olarak kabul edilir. Daha çok Avrupa’da bantam orijinal türe rastlamak mümkündür.
İki ana cinsi vardır:

Gaga altında tüy olanlar yani Sakallı Habeş Tavuğu
Gaga altında tüy olmayanlar yani Sakalsız Habeş Tavuğu


Fiziksel Görünümleri:

Beyaz, siyah, gri veya altın renkte olan Habeş tavuğunun ipeğimsi karakteristik tüyleri bulunmaktadır. Kafalarında ve bacaklarında uzun dik ipeksi tüyler bulunur.
Bir Habeş tavuğunun gagası gri veya gri-mavi olmalıdır.
Tüm Habeş tavuklarının yüzü siyah veya gri-mavidir.
Ortalama ağırlıkları, horozlar da 1.8 kg, tavuklarda ise 1.36 kg dır. Kabarık tüyleri mevcut ağırlıklarından daha büyük görünmelerini sağlamaktadır.
Kulak lobları turkuaz mavisidir.


Habeş tavukları nazik ve uysal bir türdür. Huy olarak nazik olduğu gibi fiziksel koşulları bakımından da nazik sayılırlar. Tüyleri kabarık olmasına rağmen soğuğa dayanıksızdırlar. Yetiştirilmesi çok soğuk iklim şartlarına uygun olmadığından sıcak iklimlerde veya Habeş tavuğunun yaşayabileceği uygun sıcaklık ortamları hazırlanılarak beslenilmesi tavsiye edilir.
Evcil olarak yetiştirilebilecek uygun bir tavuk türüdür.
Anaç bir tavuk türü olduğu bilinmektedir.
Civcivlerine karşı çok ilgili olduğu söylense de bazı kaynaklarda birden bire nedeni belli olmadan civcivlerine ilgi ve alakayı kestikleri söyleniyor.
Yumurta ve Kuluçka Özellikleri:
Evcil hayvan olarak beslenmesi açısından yoğun rağbet görürler. Çünkü kuluçka verimi özellikle Şubat ayından Temmuz ayına kadar yaklaşık 100-120 arasında yumurta olabilir. Yumurtaları krem kahverengi renktedir. ABD ve Avrupa ülkelerinde evcil olarak beslenilmek istenilen özel bir tavuk türüdür. Çinliler ise Habeş tavuğunu genelde eti için beslerler. Çünkü üretimi kolay ve kuluçkaya yatkın bir tavuk türüdür.

Tabut isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
habes, ozellikleri, tavugu, ve


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 2
Tabut, Worgen

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.