Knight Online Forum

Geri Git   Knight Online Forum > Yaşam ve Eğlence > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili her şeye bu başlık altından ulaşabilirsiniz


Brahma Tavuk türü ve özellikleri

Hayvanlar alemi ile ilgili her şeye bu başlık altından ulaşabilirsiniz


Etiketli Kullanıcılar

Yeni Konu Oluştur Yanıtla  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme
Alt 01 Nisan 2024, 12:55   #1
ini_set('display_errors', 1);
Tabut kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 7 ay 24 gün
Üye No: 2442
Cinsiyet: Erkek
Mesajlar: 243
Konular: 172
Rep Gücü: 11
Rep Puanı: 1000
Varsayılan Brahma Tavuk türü ve özellikleri

Brahma Tavuk türü ve özellikleri

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalışmalarda açık ve koyu renkli türleri elde edilmiş, 1874'te bu türler standartlar sınıfıyla birlikte kabul edilmiştir. Sarı renkli türü ise 1923 yılında Amerika standartlarına alınmıştır. Brahma tavukları göreceli olarak çok gösterişli, göze çarpan ve güzel tavuklardır. Küçük ve ibik sakalları, fazlaca tüylenmiş bacakları ve paçalı ayakları, tipik ve sakin görünüşleri ile tavuk cinsleri arasında kendini belirgin bir derecede ayırmış, tipik bir Asya ırkı özelliği göstermiştir. Brahma tavuklarının bu özellikleri onları sıcak ve soğuk iklim şartlarına dayanmalarını sağlar. Ağır bir ırk olmalarına karşın büyüme hızları yavaştır. Yıllık yumurta verimleri 100-120 adet civarıdır.

Brahma Tavuğunun Tarihçesi: Hindistanın ''Brahmaputra'' bölgesine ait bir tavuk türüdür. Brahmaların bir orman tavuğu (Gallus Gigantus) ve Cochin ile yakından ilişkili olduğuna inanılıyor. İlk Brahmalar 1846 yılında Hindistan'dan Amerikaya getirilmiştir. Amerikaya getirilen Brahmalar ilk olarak kış mevsiminde dayanıklılığını yükseltmek ve yumurta tavuklarının kanlarını yenileyebilmek amacı doğrultusunda kullanılmıştır. Amerikaya ilk gelen Brahma Tavukları 6.5 kiloya kadar ulaşmıştır. Fakat bu günlerde bu ağırlıklar yok denecek kadar azdır. Bugün normal sağlıklı bir horozun ağırlığı 5 kilogram civarındadır. Bir Brahma Tavuğunun ise yaklaşık 4 kilogram civarındadır. Gerçi bazı üreticilerin bu ağırlıkların çok daha üstünde Brahma'lar elde ettiğini duyuyor ve görüyoruz. Fakat şöyle olmuştur ki ilk yapılan Brahmaların yanında bugünlerde çok çeşitli renklerde Brahmalar elde edilmiş ve bu çalışmalar yapılırken tavuk cinsinin ağırlığı da artmıştır. 1870'li yıllarda Brahmalar çok poüler bir ırk olmuştur. Bunun sonucunda American Poultry Association's Standart of Perfection derneği Brahmaları ayrı bir ırk olarak kabul etmiştir.


Brahma Tavuğunun Huyları: Sakin ve arkadaş canlısıdır. Kümes ve sergi hayvanlarıdır. Kolay kolay her şeyden korkmazlar. Brahma tavukları çocuklarla arkadaşlık için çok iyi bir seçimdir. Uysal tavırları nedeniyle çok kolay eğitilebilirler. Böylece herkesin elinden herhangi bir yemek yeme gibi bir özellik kazandırılabilir. Bunların yanında Brahmalar çok meraklı bir tavuk ırkıdır.


Brahma Tavuğunun Kabul Edilmiş Çeşitleri: Bu günlerde Brahmalar ile ilgili en çok konuşulan konu renk konusudur. American Poultry Association's Standart of Perfection kuruluşu sadece light, dark ve buff olarak isimlendirilen renkleri kabul etmektedir. Australian Poultry Association daha çok rengi kabul etmektedir bunlar dark, light, buff, black, blue, partridge, crele, barred bunlara örnektir.

Tabut isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Yanıt



Yanıtla

Etiketler
brahma, ozellikleri, tavuk, turu, ve


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

(View-All Konuyu görenler: 1
Tabut

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


knight online item

Knight Online Forum Yasal Uyarı Yazılım
Knight Online Forum

5651 sayılı yasaya göre sitemizdeki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcılara aittir. Haklarınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz ilgili mesajları aşağıda belirtilen formdan, evraklarınız ile gönderdiğiniz takdirde 48 saat içerisinde ilgili içerik silinecektir. Forum ile ilgili her türlü mesajlarınızı iletişim sayfasından gönderebilirsiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.