Tekil mesaj gösterimi
Alt 23 Aralık 2023, 07:08   #1
Konur
Shadow Knight
Konur kullanıcısının Avatarı

KOF Yaşı: 10 ay 7 gün
Üye No: 2335
Cinsiyet: Erkek
Mesajlar: 743
Konular: 283
Rep Gücü: 25
Rep Puanı: 2484
Server: dryads

Job
INT Priest

Varsayılan Boğaz Ağrısını Rahatlatmak İçin Öneriler

Boğaz Ağrısını Rahatlatmak İçin Öneriler

Soğuk algınlığı ve grip mevsiminde boğaz ağrısı olağan bir durumdur, ancak doktorlar acınızı hafifletmeye yardımcı olabilecek birçok ev ilacının bulunduğunu söylüyor. Penn State Health Medical Group'tan Dr. Heidi Hutchison, bu tedavilerin bir hastalık için hızlı çözümler olmadığını, rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olabileceğini, ancak boğaz ağrısı olan kişilerin streptokok boğaz ağrısı veya reçeteli ilaçların gerektiği başka bir hastalıktan hasta olmadıklarından emin olmak için yine de bir doktor tarafından kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Hutchison, basit bir boğaz ağrısı için bu denenmiş ve doğru ilaçların öksürük pastilleri veya mağazadan satın alınan diğer soğuk algınlığı tedavileri kadar rahatlatabileceğini söyledi;

Bal; Hutchison, balın doğal bir antiinflamatuar olduğunu belirtti ve balın 1 yaş üzeri çoğu insan için güvenli olduğunu ekledi.

Çay; Hutchison, papatya gibi bazı bitki çaylarının da antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu söyledi, bal ile tatlandırmak iyi bir fikir. Çayın sıcaklığının da boğaz ağrısını hafifletebileceğini ekledi.

Soğuk ikramlar; bazı insanlar, konu boğaz ağrısını hafifletmek olduğunda soğuğun sıcaktan daha iyi olduğunu düşünüyor. Hutchison, buzlu şeker veya dondurmanın bu durumda yardımcı olabileceğini söyledi.

Tuzlu su; boğaz ağrısı söz konusu olduğunda tuzlu suyla gargara yapmak köklü bir gelenektir. Hutchison, bir bardak ılık su, 1/8 çay kaşığı tuz ve 1/4 çay kaşığı karbonatı birleştiren bir tarif öneriyor. Günde üç ila dört kez karıştırın, gargara yapın ve tükürün.

Nane; Hutchison, nanenin antiinflamatuar özelliklere de sahip olduğunu ve boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olabileceğini söyledi. Ancak bitki bazı kişilerde kan basıncında artışa neden olabilir.

Hutchison, sarımsağın antibiyotik özelliklere sahip olduğuna inanıldığını söyledi. Kapsaisin içeren acı biberler de boğazınızı uyuşturarak yardımcı olabilir.

https://www.usnews.com/news/health-n...ies-for-relief
https://www.ilacabak.com/haberler/bo...-oneriler-1075

Konur isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Yanıt